Noble Nadirs blogg

Alla inlägg under november 2008

Av Bernhed - 3 november 2008 18:58

I helgen var det utställnig i Växjö med 30 hundar anmälda. Vi hade med oss 4 stycken, junioren Hampus, Herkules i öppenklass med 2 cert och deras mamma Fina, som har lyckas att skrapa ihop ett cert i år, 4 år gammal och vår lilla lånehund Kuzamkura's Vilja.


Vägen till Växjö är inte den roligaste, det är mest skog, skog och mer skog, men efter 3 timmar var vi framme. Jag började som vanligt med att visa "mina" små Schipperke och som alltid så gick det toppen, unghunden Leya blev bästa tik med cert och cacib och championen Nisse blev bästa hane och sedan BIR. Väldigt roligt är det att visa dessa hundar, eftersom de är så snygga =)

Snabbt tillbaka till Phalèneringen och först ut av våra var "Hampus" Noble Nadirs Kaa. Han vann sin klass och fick CK! Väldigt roligt, han är sparsamt ställd iår och det var roligt att domaren tyckte att de svart-vita och lite mindre var snyggast idag, eftersom vi hade med oss två till som ser likadana ut.... Herkules in nästa (han lika överlycklig som vanligt), han vann också sin klass med CK, jublet blev högre från Noble Nadirs-hörnan av ringen =D

I bästa hane så blev Herkules placerad 3:a efter 2 vackra championhanar, så certet var hans!!! Så stort grattis till vår nya champion!!! Lilla Hampus blev 4:a bästa hane, inte illa av honom!

Nästa in i ringen för vår del blev lilla Vilja, hon showade som aldrig förr och vann också sin klass med CK, turen bara fortsatte!! Direkt efter så var det den stora öppenklassen för tikarna med min lilla Fina. Hon blev placerad 2:a, efter mycket funderande fram och tillbaka av domaren, med CK. I bästa tik sedan så var vi 12(!) tikar som skulle slåss om placeringarna. Då började han plocka ut till placering och tar med 4 champions och Fina... Han gjorde en krossbedöming, till vår fördel, så Fina fick sitt 2:a cert!! Snacka om att det jublades från min privata hejjarklack!


Så kan det gå ibland och roligt var det!

Tyvärr blir det inga bilder på ett tag...


Amanda

Ovido - Quiz & Flashcards